6 september 2020
15:00

Östansbo IS A

Referat: Bullermyrens IK U - Östansbo IS A

En riktigt dålig start på matchen av oss. Vi bjuder på ett mål direkt och är nära att bjuda på ett till innan det har gått 5 minuter. Vi har ingen kontroll på mittfältet och Östansbo gör även 2-0 på ett skott utifrån innan vi börjar få ordning på spelet.
Vi reducerar till 1-2 efter ett fint anfall och kvitterar även till 2-2 innan paus på en väldigt tveksamt dömd straff. En skada på vår målvakt Abdi i slutet av första halvlek tvingar honom att bryta matchen i paus och vi tar in Jesper i målet.

I den andra halvleken dominerar vi spelet och de farligheter Östansbo skapar är på fasta situationer. Vi tar ledningen på straff, denna gång helt korrekt dömd, men Östansbo kvitterar strax efter det på frispark. Vi radar upp chanser och har två bollar ribban och Rasmus missar öppet mål på en retur och det känns som att vi inte har flytet. Det förlösande målet kommer ändå med drygt fem minuter kvar när Milkias stänker upp bollen i nättaket efter ett fint inspel från högerkanten. Östansbo flyttar upp och blir desperata och då kan vi göra ytterligare två mål och ta en klar seger.

En dålig första halva av första halvlek från oss, men resten av matchen och framförallt andra halvlek är vi det bättre laget även om Östansbo var ganska giftiga offensivt så hade vi hyfsad kontroll. Betygen från matchen präglas av de som gjorde avgörande insatser.